KOIRANKASVATUKSESTA

 

Aloitin kasvatustyön villakoirien parissa, joissa ei ole enää yli 10 vuoteen syntynyt pentuja ja nykyään kasvatustyö on keskittynyt ainoastaan vanhaenglanninlammaskoiriin. 

Pentueet kasvavat kotiolosuhteissa, emonsa ja laumakavereiden hoidossa. Luovutan pennut vähintäin 7 viikon ikäisinä kun ne on vierotettu, madotettu ja "ripitetty" sosiaalisiksi olennoiksi uusiin koteihin. 

Pyrin kasvattamaan rotumääritelmän mukaisia koiria. Ennen kaikkea luonne on tärkeä. Lampurilla on sosiaalinen joustava luonne jonka ei pitäisi sisältää aggressiivisuutta. En harrasta voimakkaita linjasiitoksia enkä liioin sukurutsaisia jälkeläisiä. Niin saadaan tosin hyvin samankokoista ja laatuista jälkeä, mutta se kaventaa geenipohjaa. Rotu ei kestä sellaista. Vanhempien on myös tyypiltään sovittava yhteen, lisäksi on tärkeää tuntea sukutaulun koiria, niiden terveystietoja kuin myöskin luonnetta. Minulla ei ole ollut montaa pentuetta (5), mutta sitä hartaammin olen miettinyt jokaisen pentueen tulevat taustat. Haluaisin myöskin seurata jälkeläisten kehitystä ja opastaa ja auttaa pennun ostajaa heidän yhteisellä tiellään. Monet pitävätkin yhteyttä ja olen siitä erittäin kiitollinen. Viime vuosina on kasvattejani näkynyt enenevässä määrin kehissä ja olen siitä todella iloinen, en kuitenkaan kasvata "näyttelykoiria" vaan mukavia perhekoiria, Jos kasvatti tulee näyttelyihin olen otettu ja autan parhaanimukaan mutta en edellytä sitä pennunostajalta.

Pentueita on syntynyt 24.08.2012 mennessä kuusi; viimeisin on 'Omenan' ja 'Kallen' pennut, jotka syntyivät 13.1.201. Syksyllä -12 astutimme Pähkinän ja pentuja odotamme viikolla 39.

Jos olet kiinnostunut pennusta, voit ottaa yhteyttä puhelimitse (joka suotavaa) taikka s.postilla. Pennut annetaan varaukseen henkilökohtaisen kontaktin jälkeen - tule ihmeessä katsomaan onko rotu ylipäätään se mitä etsit!

Toivon uuden kodin vievän koiran lonkka- ja silmä- sekä kyynärpäätutkimuksiin sen ollessa virallisesti tarpeeksi vanha. Tarkoitus ei ole pakottaa ketään mihinkään, mutta tämä auttaa monessa jalostusvalinnassa vuosien varrella. 

POCKET LIGHTNING´S VANHAENGLANNINLAMMASKOIRAT näkyy netissä  täällä.  

 

Aikaisemmat pentueet alkaen 2002

Kuvissa alkuvuoden 2010 pentueen vanhemmat ´Kalle´ ja ´Omena´

Kalle on rauhallinen ja hyvän itsevarmuuden omaava herrasmies.Perhettään hän rakastaa yli kaiken ja ihaninta on kulkea oman väen kanssa heidän riennoissaan. Korkeutta noin 62 cm ja painoa on tullut noin 40 kg.

Omena on rauhallinen laumanjohtaja joka hoitaa pentueensa hyvin ja antaumuksella. Kotioloissa rauhallinen ja muualla liikkueessaan itsevarma viilipytty. Säkäkorkeus on noin 59 cm ja painoa rouvalla noin 35 kiloa. Pennut syntyivät 13.1.2010.

:.2008.:

´Jentan´ CH Blockhead´s Xtra Betty-Boop x ´Ransun´ Blockhead´s Takes The Cake  pentue syntyi 13.9.2008.   

Pennuista kaksi on aloittanut "uransa" näyttelyissä ja molemmat ovat palkitut KP:lla (ROP ja VSP) sekä erinomaisilla arvosteluilla. Odottelemme jatkoa....

´Ransu´ ja ´Jentta´

Uroksia oli kaksi ja narttuja viisi. Hivenen vanhempien taustasta;

`Ransu` on kohtelias nuorimies, joka rakastaa lenkkeilyä ja veneilyä. Se ei ole käynyt virallisissa näyttelyissä, mutta on voittanut erikoisnäyttelyn "kaljuluokan". Ransulla on hyvät mittasuhteet omaava pää, hyvä vahva luusto ja runko. Se on lempeä, mutta siltä löytyy myös määrätietoisuutta. Lisäksi huomasin että se on nopea oppimaan. Ransun suku on lonkkatilastoltaan erittäin tervettä ja muutenkaan ei perinnöllisiksi luokiteltavia sairauksia ole ilmennyt tähän mennessä

`Jentta` on FIN MVA ja sillä on yksi CACIB. Tyypiltään Jentta on pienehkö narttu hyvillä mittasuhteilla. Kokoonsa nähden Jentalla on hyvä pää, hyvä luusto, erittäin hyvä takaosa. Luonteeltaan Jentta on ihmisrakas, erittäin kuuliainen, mustasukkainen, lapsiystävällinen, oman arvonsa tunteva. Jentta menisi vaikka suohon jos minä olisin mukana. 


 

 


 

www.pocketlightnings.com